Juleaften i Danmark

En magisk dag fyldt med traditioner og hygge


Juleaften er en af de mest elskede højtider i Danmark. Det er en dag fyldt med traditioner og hygge, hvor familier og venner samles for at fejre sammen. I denne artikel vil vi tage dig med på en rejse gennem juleaften i Danmark og se nærmere på, hvad der gør denne dag så speciel


 

Juleaftensdag - afslapning og forberedelser


Juleaftensdag er en dag, hvor de fleste danskere slapper af derhjemme og forbereder sig på aftenens fejring. Mange bruger dagen på at lave mad og bage, mens andre foretrækker at se julefilm eller læse en god bog. Der er også dem, der tager ud og nyder naturen eller besøger venner og familie.


Kirke/gudstjeneste juleaften eller aften


For mange danskere er det en tradition at gå i kirke eller til gudstjeneste juleaften. Det er en smuk måde at starte fejringen af julen på og få tid til eftertanke og refleksion. Kirkerne er ofte smukt pyntet med julelys og dekorationer, og der synges julesalmer og -sange.


Juleaftens mad i Danmark - hvad består menuen af?


Juleaftensmaden er en af de vigtigste dele af juleaften i Danmark. Den traditionelle julemiddag består ofte af en røget eller kogt and eller flæskesteg, brunede kartofler, rødkål, surt og sødt samt brun sovs. Nogle familier foretrækker dog at spise en stegt flæsk med persillesovs og kartofler, mens andre vælger at lave en lækker ribbensteg. Der er dog ingen faste regler for, hvad julemaden skal bestå af, og det er op til den enkelte familie at bestemme.


Desserten - Risalamande og mandelgaven


Efter julemiddagen er det tid til dessert, og her er det traditionelt at spise risalamande. Risalamande er en sød risdessert med flødeskum og hakkede mandler, og den serveres med kirsebærsauce. Inden risalamanden serveres, puttes der en hel mandel i, og den, der får mandlen, får en lille gave eller ære titlen som "risalamande-konge/kone" for resten af aftenen.


Danse om juletræet og julemanden kommer måske forbi


Efter julemiddagen og desserten er det tid til at danse om juletræet. Juletræet er en af de vigtigste symboler på juleaften, og det er smukt pyntet med julepynt og lys. Børnene er ofte glade og spændte på at danse om træet og synge julesange. Nogle gange kommer julemanden også forbi med gaver til børnene.


Juleaften kulminerer med spændingen omkring pakkerne under træet !"


Når man har danset omkring juletræet og sunget de dejlige julesange, så er det endelig tid til at pakke gaver op! Børnene kan næsten ikke vente, og selv voksne kan mærke spændingen i luften. Alle samles omkring træet, og der bliver delt gaver ud til højre og venstre. Papir bliver flået af, bånd bliver fjernet, og alle glæder sig til at se, hvad der gemmer sig indeni.

Hurtig levering direkte til døren

Hos Juletræ.dk sælger vi kun juletræer, vi selv vil have stående hjemme i vores egen stue juleaften.

Alle vores træer kan leveres på den dag, som du ønsker - vi kan også afhente dit juletræ igen, såfrem dette er bestilt.

Vi glæder os til at levere december måneds centrale gæst, til dit hjem.