Pas godt på dit juletræ

Et friskt juletræ hele december

Her finder du en guide til hvilket juletræ, du bør vælge, og hvordan du holder dit juletræ friskt og frodigt så længe som muligt.

Guide: 5 simple steps til pleje af dit juletræ

Her er 5 råd til, hvordan du sikrer dit træ holder sig grønt og frisk hele julen:

1. Hvis muligt, bør du lade træet stå ude i kulde, fugt og læ, indtil det skal ind i stuen og pyntes klar til jul.

2. Sæt gerne træets stamme i en spand vand. Sav 1-2 cm af stammen for at forbedre træets sueevne.

3. Når træet trækkes ind trækkes nettet af og træet sættes i en fod med væske. Væskebeholderen bør fyldes op hver dag. Klik her og læs mere om vores juletræsfødder med væskebeholder.

4. Lad nåle og grene komme på plads af sig selv. Det kan tage et par timer, så vær tålmodig og træk ikke i grenene.

5. Træet bør stilles væk fra varmekilder som brændeovn og radiator.

Følges disse råd sikres nålene friske og grønne i længst mulig tid.

Fordele ved de forskellige juletræstyper

Danskernes foretrukne juletræ er uden sammenligning Nordmannsgranen. Det er den, fordi den er flot og robust, og så holder den sig frisk meget længere end de fleste andre juletræer. Vi har samtidig dyrket og formet vores Nordmannsgraner efter danskernes ønsker. De vil nemlig gerne have et slankt og symmetrisk juletræ med afstand mellem grenene, så der er plads til julepynten.

En Rødgran er det rigtige valg, hvis du vil holde en traditionel, gammeldags jul. Rødgranen var det foretrukne juletræ i Danmark, før vi fik Nordmannsgranen. Rødgranen er et højt og slankt juletræ, og det har en ensartet, grøn farve og flotte opadgående grene, der giver en flot, symmetrisk form. Vær dog opmærksom på, at Rødgranen ikke holder så længe på nålene som Nordmannsgranen, når det først er indendørs.

Du bør også overveje hvordan, du vil have dit juletræ? Du kan få et traditionelt fældet juletræ, eller du kan bestille et pottetræ, der holder sig endnu længere friskt og grønt, end det fældede juletræ. Pottetræet kan du også sætte ud i naturen efter jul, så det er med til at rense luften. Det er dermed en mere miljøvenlig løsning.

Der findes mange andre juletræssorter som Blågran, Nobilis, Omarika og Fraser, som har forskellige egenskaber. Dem sælger vi også her på vores hjemmeside. Læs mere om vores juletræssorter her!

Hvad gør juletræ.dk for at holde dit juletræ frisk?

Dit juletræ bliver typisk fældet 2 dage inden, vi sender det til dig. På den måde sikrer vi, at træet er tempereret og har vænnet sig til at stå uden rod. Det gør, at juletræet ikke får et chok over den højere temperatur, når du stiller det ind i din stue.

Hvis du vælger at købe et juletræ i potte, har vi også forberedt det til livet i din stue. Vi har klimatiseret dit pottejuletræ og vandet det. Det har samtidig haft optimale forhold under ompotningen, så det har de bedste chancer for at klare sig, når det igen bliver plantet ud i naturen. Læs mere om dit juletræ i potte her!

Hvor længe holder et juletræ?

Du kan hjælpe dit juletræ med at holde sig frisk, når det er kommet indenfor i din stue. Det kan du gøre ved at bruge en juletræsfod, der har en vandbeholder. Et juletræ er nemlig tørstig og drikker i gennemsnit 1,5 liter vand om dagen. Se vores udvalg af vandbeholdere her!

Du bør helt sikkert anskaffe dig en juletræsfod med vandbeholder, hvis dit juletræ skal stå indenfor i mere end 14 dage. Det afhænger ligeledes af juletræssorten. Nordmannsgranen holder fx længere på grannålene end Rødgranen. Alternativt kan du komme juletræet i en spand med vand i løbet af natten, eller du kan vælge at lade dit juletræ stå i en spand vand helt indtil, du skal bruge juletræet. På den måde har det fået rigeligt med vand og kan bedre klare det højere temperatur indenfor.

Vær opmærksom på, at dit traditionelle, fældede juletræ måske har svært ved at suge vandet op. Det kan skyldes, at der har dannet sig en hinde på det sted, juletræet blev skåret over. Du kan åbne op for træet ved at save 1-2 centimeter af stammen, så det igen kan ”drikke”.

Når det gælder juletræet i potte, er det en god ide at placere dit pottetræ lidt køligt. Undgå for enhver pris at stille dit juletræ i potte ved siden af en radiator eller varmelegeme af nogen art. Du må IKKE fjerne dit juletræ i potte fra beholderen. Enhver forstyrrelse af rødderne kan nemlig skade træet.

Hvis du ikke fandt svar på dit spørgsmål i vores guide til at holde juletræet friskt, så kan læse meget mere, i vores store juletræsguide, som bl.a. kommer omkring de forskellige juletræssorter, det mest bæredygtige juletræ og om juletræet kan holde længere på øl og hovedpinepiller.

Hurtig levering direkte til døren

Hos Juletræ.dk sælger vi kun juletræer, vi selv vil have stående hjemme i vores egen stue juleaften.

Alle vores træer kan leveres på den dag, som du ønsker - vi kan også afhente dit juletræ igen, såfrem dette er bestilt.

Vi glæder os til at levere december måneds centrale gæst, til dit hjem.