Juletræssorter

Oversigt over typiske juletræssorterEt juletræ er ikke bare et juletræ. De mange juletræssorter har forskellige egenskaber og udtryk. Derfor har vi et bredt udvalg hos Juletræ.dk, hvor du udover den robuste Normanngran også kan finde den nostalgiske Rødgran, den havevenlige Blågran, den sølvskinnende Nobilis, den sarte Omorika, den sjældne Fraser.

Nordmannsgran juletræet – det sikre valg

 • Holdbarhed : Nordmannsgran har en længere holdbarhed end alle andre juletræer og kan i de fleste tilfælde pynte i hjemmet allerede fra starten af december og frem til juleaften.
 • Udseende/symmetri: Nordmannsgranen har en flot grøn farve og lange bløde nåle. Træet har fyldige skud og har en symmetrisk opbygning, når det passes godt. Træet kaldes også “Ædelgran”.
 • Tilgængelighed : Det er danskernes absolutte favorittræ, så de fleste juletræsproducenter herhjemme dyrker først og fremmest Nordmannsgran.

Læs mere om Nordmannsgran her

Rødgran juletræet – det nostalgiske valg

Rødgranen var danskernes foretrukne juletræ, før Nordmannsgranen kom til Danmark. Det er altså det oprindelige danske juletræ og forbundet med nostalgi og de gode gamle dage. I H.C. Andersens eventyr ”Grantræet” er det derfor også rødgranen, vi kan læse om. En del danskere holder stadigvæk fast i, at den traditionelle rødgran skal være årets juletræ.

 • Holdbarhed: Rødgranen er ikke lige så robust som Nordmannsgranen, fordi den har svært ved at vænne sig til temperaturen i stuen og derfor smider sine nåle hurtigt. Man bør derfor først tage sin rødgran ind i stuen få dage inden den 24. december.
 • Udseende: Rødgranens grene vokser opad og er godt fordelt, hvilket giver den en imponerende symmetri.
 • Tilgængelighed: Rødgranen er lidt sværere at opdrive, men en del stadepladser har dog denne sort, da det som nævnt fortsat er et træ, som mange danskere gerne vil have ind i stuen

Læs mere om rødgran her

Nobilis juletræet – “Sølvræven”

 • Holdbarhed: Hvis Nobilis juletræet står i en juletræsfod med vandbeholder, kan det sagtens holde sig pænt indenfor i hele december måned.
 • Udseende: Nobilis har ligesom Nordmannsgranen et frodigt udseende, fordi nålene sidder tæt. Nobilis juletræet adskiller sig dog fra Normannsgranen, fordi det har et sølvgråt skær, som kan gøre selv den bedste sølvræv misundelig.
 • Tilgængelighed: Nobilis juletræet er ikke helt så nem at få til at gro i Danmark. Derfor kan det også være svært finde denne juletræssort hos juletræsproducenter. Vi sælger Nobilis juletræer ved bestilling af mere end 50 træer, men ikke direkte fra vores webshop.

Blågran juletræet – det havevenlige valg

Som det fremgår af navnet, har blågran juletræets nåle et blåligt skær. Det giver træet et helt specielt look, som gør, at ikke så mange danskere vælger det som et juletræ. Blågranen er dog et meget bæredygtigt juletræ, når det sælges i potte. Det er nemlig meget nemt at plante ud i haven efter brug juleaften, hvor det med alderen bliver et rigtig flot havetræ. Derfor vælger mange tyskere netop Blågran juletræet.

 • Holdbarhed: Blågranen er ikke specielt egnet til indendørs brug og man har derfor mest ud af træet i de sidste af dagene op til juleaften.
 • Udseende: Blågranen har en fantastisk, flot, blålig farve, og du kan derfor hænge lidt anderledes og utraditionel julepynt på det som kontrast til det blå skær. Blågran juletræet har samtidig en rigtig flot symmetri.
 • Tilgængelighed: Hvis du gerne vil anskaffe dig et Blågran juletræ, så er det ikke sikkert, at din lokale juletræssælger har et. Det er nemlig svært at opdyrke i Danmark. Vi sælger Blågran juletræer ved forespørgsel på større mængder, men ikke direkte fra vores webshop.

Omorika juletræet – det sarte valg

Omorika juletræet stammer oprindeligt fra Serbien og går derfor også under navnet ”Serbisk søjlegran”. Grantræet er i familie med Rødgranen.

 • Holdbarhed: Omorika trives ikke så godt indenfor og har derfor ikke en særlig lang holdbarhed. Hvis Omorikagranen skal bruges som juletræ, er det bedst at tage den indenfor få dage inden juleaften.
 • Udseende: Omorika er et slankt pyramideformet træ med opadgående grene, og dens nåle kan stikke lidt.
 • Tilgængelighed: Juletræet sælges meget få steder, og det kan derfor være svært at anskaffe sig. Hos juletræ.dk dyrker vi også Omorika juletræet, og det kan bestilles, hvis der er tale om en større mængde. Det kan altså ikke bestilles via vores webshop.

Fraser juletræet – det sjældne valg

 • Holdbarhed: Fraser er tæt beslægtet med Nordmanngranen. Det betyder, at denne sort er meget velegnet som juletræ og sagtens kan holde sig friskt hele december måned
 • Udseende: Fraser juletræet er flot i formen med opadgående grene og dufter friskt af citrus.
 • Tilgængelighed: Der dyrkes meget få Fraser juletræer i Danmark, og det kan derfor være svært at anskaffe. Hos juletræ.dk sælger vi juletræet både som pottetræ og normalt rodskåret træ.

Hurtig levering direkte til døren

Hos Juletræ.dk sælger vi kun juletræer, vi selv vil have stående hjemme i vores egen stue juleaften.

Alle vores træer kan leveres på den dag, som du ønsker - vi kan også afhente dit juletræ igen, såfrem dette er bestilt.

Vi glæder os til at levere december måneds centrale gæst, til dit hjem.