Hvor trives juletræer bedst?

Danmark leverer de bedste levevilkår til juletræerne

De to mest populære juletræer herhjemme er uden tvivl Rødgran og Nordmannsgran. De trives dog bedst under vidt forskellige forhold, selvom de begge er grantræer og velegnede til juletæer.

Rødgran juletræ (Picea abies)

Rødgranen er det traditionelle danske juletræer, som har stået i danske stuer i århundreder. Mange danskere forbinder rødgranen med ”Peters jul’ og H.C. Andersens ”Grantræet”. Rødgranen er et meget ensartet og tæt træ. Det har lidt mindre nåle, men til gengæld langt mere stikkende nåle end fx Nordmannsgranen.

Rødgranen kan stort set dyrkes overalt i Danmark, men de fleste fortrækker dog at dyrke træerne på sandjord. Juletræer vokser nemlig langsommere på sand, som gør, at de bliver tætte og får en flot kegleform. Hvis træet dyrkes i jord med et højt næringsindhold, skyder det for hurtigt i vejret og får lang afstand mellem grenene.

Det er vigtigt, at Rødgranen ikke udsættes for nattefrost om foråret, fordi det er ekstra sårbart pga. de nye og friske skud. Det kan nemlig betyde, at de nye skud bliver svedet af, hvilket kan give træet alvorlige skader.

Nordmannsgran (Abies Nordmanniana)

Danskernes fortrukne juletræ er Nordmannsgranen. Det er et lidt mere sart træ end Rødgranen. Det betyder, at der bruges flere resurser på at passe og pleje træerne, hvis de skal opnå en god kvalitet, der gør dem egnede til salg.

Nordmannsgranen er altså langt mere kræsen end Rødgranen og må bl.a. ikke udsættes for nattefrost, for meget blæst, for stiv lerjord, for mager jord og jord med for højt vandindhold. Træet har nemlig svært ved at lede vandet væk.

Når Nordmannsgranen har vokset sig stort og er klar til at stå i din stue som et juletræ, er det til gengæld mere robust end Rødgranen. Det holder på sine nåle i meget længere tid end mange andre juletræer

Kilde : Skoven i skolen.dk

Hurtig levering direkte til døren

Hos Juletræ.dk sælger vi kun juletræer, vi selv vil have stående hjemme i vores egen stue juleaften.

Alle vores træer kan leveres på den dag, som du ønsker - vi kan også afhente dit juletræ igen, såfrem dette er bestilt.

Vi glæder os til at levere december måneds centrale gæst, til dit hjem.